enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5164
EURO
36,1705
ALTIN
2.983,24
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Kar Yağışlı
6°C
Pazar Az Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
8°C

Alzheimer ile mücadeleye VakıfBank desteği

Alzheimer ile mücadeleye VakıfBank desteği
A+
A-

Toplumsal sorumluluklarının gereğini yerine getirmek için farkındalık çalışmalarına imza atan VakıfBank, bu kez Alzheimer ve Demans hastaları için önemli bir adım attı. Medikal Turizm Derneği tarafından yürütülen çalışmaya kurumsal destekçi olan VakıfBank, bu iş birliğini bir etkinlikle duyurdu.

VakıfBank, Medikal Turizm Derneği’nin Alzheimer ve Demans Platformu çatısı altında yürüttüğü, söz konusu hastalıklara ilişkin farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalara destek veriyor.

Konuya ilişkin olarak VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen etkinliğe VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm. Dr. Sinan İbiş ile VakıfBank yönetici ve çalışanları katıldı. Ayrıca 21 Eylül Dünya Alzheimer Gününde VakıfBank çalışanları mor rozet takarak “Alzheimer ile mücadele ben de varım” dedi.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, etkinlikte yaptığı konuşmada, ağustos ayında derneğin organ bağışı farkındalığı için düzenlediği “Bir Bağış Çok Hayat” projesine kurumsal paydaş olarak dâhil olduklarını ve VakıfBank Ailesi’nin organ bağışı konusunu içtenlikle sahiplendiğini anımsatarak, “Bankamızın kendinden önce diğerini düşünen, iyiliği ve güzelliği tüm topluma yaymayı şiar edinen yaklaşımını bir kez daha ortaya koymuş olduk. Bugün yine Medikal Turizm Derneği’nin yürüttüğü çok önemli bir farkındalık çalışmasına desteğimizi göstermek için buluştuk. Dernek, bu defa ileri yaşlara ulaşan büyüklerimizi ilgilendiren son derece hassas bir konuya temas ediyor: Alzheimer ve Demans” dedi.

VakıfBank olarak bu farkındalığın tüm iç ve dış paydaşlarda oluşması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Üstünsalih sözlerine şöyle devam etti: “Büyüklerine hürmeti en önemli değerlerinden biri olarak benimseyen bizler bunu önemli bir ödev olarak görüyoruz. Hele ki, Alzheimer ve Demans gibi yaşam kalitesini düşüren hastalıklarla mücadele eden büyüklerimizin daha fazla desteğe, ilgiye ihtiyaç duyduğuna inanıyoruz.”

Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm. Dr. Sinan İbiş ise, VakıfBank’ın insana temas eden hususlarda büyük duyarlılık gösterdiğini belirterek başladığı konuşmasında Alzheimer ve Demans konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Dr. Sinan İbiş, “Demans fonksiyonel bir hastalıktır; Alzheimer ise organik bir harabiyettir ve geri dönüşü yoktur. Bu hastalıklara yakalananların aileden uzaklaştırılmaması, güncel hareketliliğe dahil edilmesi ve mutlu edilmesi önemli. Hastalıklardan kaçınmak için ise kitap okuma, yeni şeyler öğrenme, enstrüman çalma, grup sporlarına katılma, yeni hobiler edinme ve aktif bir sosyal yaşamın parçası olma gibi faaliyetler sürdürülmeli. Alzheimer hastalarının sayısı her 20 yılda iki katına çıkıyor. Bugün dünyada 50 milyon civarında olan hasta sayısının 2050’de üç katına çıkması bekleniyor. Kadınlar daha büyük risk altında. 65 yaşından sonra her 6 kadından birinin Alzheimer hastası olduğu biliniyor. Bu, meme kanseri olma riskinden iki kat daha fazla. Bugün dünyanın en ölümcül yedinci hastalığı olan Alzheimer, yarattığı ekonomik yük dolayısıyla da ülkelerin gündeminde. Alzheimer’ın yıllık küresel maliyeti 6 milyar doların üzerinde ve bu rakam kartopu etkisiyle giderek büyüyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.