enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0660
EURO
37,9616
ALTIN
2.799,77
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
23°C
CARGILL
CARGILL

Zeytin üretiminde beklenti 65 bin ton

Zeytin üretiminde beklenti 65 bin ton
A+
A-

Bölgenin en önemli tarımsal üretimi olan zeytin üretiminde bu yıl yeni bir rekor bekleniyor. 2023 yılında tüm zamanların üretim rekorunun kırılarak 60 bin ton seviyelerinde zeytin üretiminin yapıldığı Orhangazi bölgesinde bu yıl ki beklenti 65 bin ton civarında. Çiftçi temsilcileri eylül ve ekim aylarındaki yağışlara göre bu yıl zeytin üretiminde yeni bir üretim rekoru kırılabileceği belirtildi.

Yaklaşık 2 milyon 200 bin zeytin ağacı ile yıllık ortalama 45 bin ton zeytin üretimi yapan Orhangazi bölgesi bu yıl zeytinde yeni bir rekorun hazırlığında. Geçen yıl son yılların en düşük rekoltesine ulaşılan Orhangazi bölgesinde bu yıl zeytindeki verimin yüksek olması yüzleri güldürüyor.

Marmara bölgesinin en önemli zeytin üretim merkezlerinden birisi olan Orhangazi bölgesinde geçen yıl üretim miktarı düşük olmuştu. Geçen yıl ilçe tarım müdürlüğü verilerine göre Orhangazi bölgesinde yaklaşık 22 bin ton zeytin üretimi gerçekleşmişti.

Zeytin üretiminde bir önceki yıl ise Orhangazi bölgesi üretim miktarını rekor ile kapatmıştı. 2022-2023 zeytin hasat döneminde Orhangazi bölgesi o dönemde 60 bin ton zeytin üretimi gerçekleştirerek tüm zamanların rekor üretim seviyesine ulaşmış, zeytin üreticisinin en büyük alıcısı olan Marmarabirlik ise o sezon tüm zamanların en yüksek alımını gerçekleştirmişti.

İlçe genelindeki çiftçi temsilcilikleri ise zeytin bahçelerindeki incelemelerini sürdürüyor. Orhangazi’de bu yıl üretici temsilcilerinin tahmini ise 65 bin ton zeytin üretimi. 2 milyon 200 bin zeytin ağacının olduğu Orhangazi bölgesinde bu yıl eylül ve ekim aylarının yeterli miktarda yağış alması halinde üretiminin rahatlıkla 65 bin ton seviyelerine ulaşması bekleniyor.