enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0311
EURO
37,9484
ALTIN
2.801,96
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
22°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
CARGILL
CARGILL

Zabıta ekiplerinden marketlere sıkı denetim

Zabıta ekiplerinden marketlere sıkı denetim
A+
A-

Ticaret Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü’nden Orhangazi‘de Güvenli Alışveriş İçin Sıkı Denetim

Ticaret Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü ekipleri ve Orhangazi Belediyesi zabıta ekipleri, zincir marketlerde etiket denetimi gerçekleştirdi. Denetimler sırasında tespit edilen hatalı durumlar için tutanak tanzim edildi.

DENETİMLER ORHANGAZİ‘DE DE SÜRÜYOR

Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı market denetimleri, Orhangazi’de de devam ediyor. Bu kapsamda, Bursa İl Müdürlüğü ekipleri, Orhangazi Belediyesi zabıta ekipleri ile birlikte denetim yaptı. Denetimlerde ağırlıklı olarak zincir marketler kontrol altına alındı. Bu çerçevede fiyatlar, etiketsiz ürünler, raf ve kasa arasındaki fiyat tutarsızlıkları incelendi. Kusurlu görülen marketlere ekipler tarafından tutanak tutuldu.

DENETİMLERİN AMACI VATANDAŞLARIN GÜVENLİ ALIŞVERİŞ YAPABİLMELERİ

Denetimlerin amacı, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmelerini sağlamak. Bu doğrultuda, denetimlerin ilerleyen günlerde de devam edeceği bildirildi. Özellikle fiyat etiketi olmayan ürünler ve raf ile kasa fiyatları arasındaki uyumsuzluklar üzerinde duruluyor. Denetimlerin, tüketicilerin haklarını koruma ve haksız fiyat artışlarını önleme amacı taşıdığı vurgulandı.

HATALI DURUMLAR İÇİN TUTANAK TANZİM EDİLDİ

Orhangazi’deki denetimlerde, ekipler marketlerdeki ürünlerin fiyat etiketlerini kontrol ederek, raf ile kasa fiyatlarının uyumunu inceledi. Hatalı bulunan durumlar için tutanak tanzim edilip, gerekli işlemler başlatıldı. Denetimlerin, vatandaşların alışveriş güvenliğini sağlama amacıyla düzenli olarak sürdürüleceği belirtildi.