enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Açık
9°C

Teknolojinin dönüm noktaları !

Teknoloji her gün çok genişliyor, peki günümüz teknolojisi bu noktaya nasıl geldi? İşte teknolojinin dönüm noktaları! Teknoloji o …

Teknolojinin dönüm noktaları !
A+
A-

Teknoloji her gün çok genişliyor, peki günümüz teknolojisi bu noktaya nasıl geldi? İşte teknolojinin dönüm noktaları!

Teknoloji o kadar gelişti ki insanlık olarak eskiden hayalini bile kuramadığımız teknolojik eşyaları ceplerimizde taşıyoruz, eski bilgisayarlardan daha işlevsel saatleri bileğimizde taşıyoruz. Peki günümüz teknolojisi bu noktalara nasıl geldi?

1901 – Radyo, tıpkı elektrik gibi günümüz teknolojisinin mihenk taşlarından birisi. Zira Radyo dalgaları ile çalışan Radyo icat edilmeseydi günümüzde 5G teknolojisini konuşmuyor olabilirdik.

1946 – John Presper Eckert ve John W. Mauchly tarafından geliştirilen Electronic Numerical Integrator and Computer (ENIAC), 1946 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde inşa edildi. Üniversite tarafından “ilk genel amaçlı elektronik bilgisayar” olarak tanımlandı.

1947 – Bell Labs mühendisleri John Bardeen , Walter Brattain ve William Shockley , akımı kontrol edebilen, yükseltebilen ve üretebilen bir elektrik bileşeni olan transistörün ilk halka açık gösterisini yaptı. Transistörler hâlâ günümüzün en önemli icatlarından birisi.

1956* – Her ne kadar yapay zeka günümüzde hâlâ geliştiriliyor olsa da ilk defa 1956 yılında Dartmouth College’da yapılan bir konferans ile bir isim verildi. Yapay zeka veya diğer bir değişle Artificial Intelligence (AI), günümüzdeki sağlık sisteminden dronelara kadar bir çok alanda hayatımıza dokunan bir teknoloji.

ETİKETLER: ,