enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1868
EURO
37,1092
ALTIN
2.979,69
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C

Orhangazi’de Katliama tepki yürüyüşü

Orhangazi’de Katliama tepki yürüyüşü
A+
A-

Orhangazi’de oluşturulan Orhangazi Gazze Milli Platformu, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve katliama tepki için yürüyüş düzenledi. Alis Yürüyüş yolunda başlayan ve Cumhuriyet Alanı’na kadar süren yürüyüşe Orhangazi Kaymakamı ve Belediye başkanının yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katıldı.

7 Ekimden bu yana İsrail’in Gazze ve Filistin’in genelinde sürdürdüğü ve 15 binden fazlası çocuk olmak üzere 40 bine yakın insanı katlettiği saldırılara protesto için Orhangazi’de Sessiz Yürüyüş adı altında bir organizasyon düzenlendi.

Orhangazi’nin tüm dinamikleri katıldı


Orhangazi’de oluşturulan Orhangazi Gazze Milli Platformu adı altında harekete geçen sivil dinamikler tarafından düzenlenen yürüyüş Alis park civarında başlayıp Cumhuriyet Alanına kadar devam etti. Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Bekir Aydın, siyasi partilerin ilçe başkanları yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın ellerinde Türk Bayrağı ile Filistin bayrağını taşıyarak yaptıkları yürüyüş esnasında kalabalık zaman zaman İsrail’e lanet sloganları attı.

Alanda Kuran-ı Kerim ve konuşmalar

Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüyen kalabalık alanda toplandı. Burada Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Bursa Uluslararası İpek Yolu Öğrenci Derneği Başkanı Ebübekir Armağan kalabalığa hitap etti. Yürüyüş alanda yapılan dualarla sona erdi.