Daha İlk günden insanların akıllarını meşgul eden bir soru aşı…olmalı mıyız olmamalımıyız bizler için hangisi daha iyi? olup kendi neslimizi kurtarıp gelecek nesilleri bozmak ve yahut yok etmek mi(bunlar birer teori bu arada) yoksa olmayıp gittikçe darlaştırılan sosyal çevrede insanların mobinglerine maruz kalmak mı bilemedim.
Sanki hayatımızda her şey mükemmelmiş gibi birde böyle gelgitli soruların içerisinde buluyoruz kendimizi daha doğrusu bu gel gite sürükleniyoruz.
Aşı olmak için bir sebebimiz var. Dışarda dolaşan ölümcül bir virüs var ve bundan korunmak adına( korumalık%100 değil) olunması gereken bir aşı öte yandan olunmaması yönünde çıkan anafilaksi,anksiyete,gelecek nesillerin mutasyona uğramış bir biçimde doğacağı gibi tıbbi açıklamalara müteakip ulusların nüfusu kontrol etme çalışmaları gibi teorik açıklamalar ve bununla birlikte söylemlerini tutarlılıkla sürdürmeleri ve kaynaklandırmaları halkın aklında soru işaretleri yaratmıyor değil buna karşılık bilim kurullarından akla mantığa yatkın bizleri ikna edecek bir açıklama yapılmıyor yalnızca insanları ölüm oranları ile korkutmaları ile aşıya yönlendirmeleri toplumumuzu daha çok aşı olmaya yönlendiriyor.
Demem o ki aşı karşıtlarının bu denli savundukları düşünceleri tutarlı bilimsel olarak açıklıyor olması ve bilim kurullarınin bunlara yönelik yaptıkları tek açıklamanın yineledikleri gibi maske mesafe ve hijyen olması bizleri açıkçası üzüyor.trajikomik olan ise her iki tarafta biliminsanı.