Rahmi M. Koç Müzesi, bayramda ziyaretçilerini bekliyor
Haliç kıyısında tarih ve kültürle iç içe bir gün
Rahmi M. Koç Müzesi, farklı dönemlerin tarihi ve kültürel zenginliğini keşfetmek isteyenleri bayramda ağırlamaya devam edecek. İstanbul’un Haliç kıyısında eşsiz bir manzaraya sahip olan müze, 14 binin üzerindeki objeden oluşan geniş koleksiyonu ile her yaştan ziyaretçisini geçmişte yolculuğa çıkarırken deneyim ve eğlence dolu bir gün sunuyor
Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, arife günü ile Şeker Bayramı’nın 2 ve 3’üncü günü ziyaret edilebilecek.
14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi, Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 metrekarelik kapalı ve 17 bin metrekarelik açık alana sahip.
Rahmi M. Koç Müzesi, her geçen yıl genişleyen koleksiyonunun yanı sıra özellikle otomobiller, lokomotifler, uçaklar, gerçek bir İkinci Dünya Savaşı denizaltısı ve İstanbul’un simgelerinden tarihi Fenerbahçe Vapuru gibi büyük objeler ile ziyaretçilerine her gelişlerinde yeni ve farklı keşifler yapma fırsatı sunuyor.
Her yaş grubuna hitap eden müzede, 1898 model Malden Buharlı Otomobil’den 1963 model ilk Anadol’a, buharlı gemi makinesi modellerinden 1384’te yapılan gök küresine, transit teleskoptan Edison telgrafının patentlenmiş orijinal modeline kadar farklı dönemlerden farklı objelerle endüstri tarihine ayna tutuluyor. Müzede görülebilecekler arasında Dünya Bebekleri Sergisi ve Anamorfoz Atatürk eseri de yer alıyor.
Altın Boynuz’da eşsiz tur
Rahmi M. Koç Müzesi’nin en eğlenceli etkinlikleri arasında tekne ile Haliç Turları geliyor. Eşsiz Altın Boynuz kıyılarında yaklaşık 40 dakikalık gezi yapılabiliyor. Haliç Turları, balıkçı teknesi Kont Ostrorog ve İstanbul’da çalışır durumda bulunan son iki buharlı römorkör olan Liman 2 ve 1873 Hollanda yapımı Rosalie ile yapılıyor.
Atlıkarınca ve oyun alanı
Günümüzde artık sadece lunaparklarda yer alan atlıkarınca, Rahmi M. Koç Müzesi’nde çocukları bekliyor. Müze içinde yer alan oyun alanında da küçük ziyaretçiler eğlencenin tadına varıyor.
Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:
Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2’lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.