10 Kasım – Ata’ya Saygı
Sevgili yurttaşlar bugün acımız büyük ve yüreğimiz yanıyor ülkece tuttuğumuz yas 10 Kasım Gazi Mustafa Kemali rahmet ,minnet ve şükranla rahmetle anıyoruz ve kurtulusumuzda emeği geçen tüm kahramanları ve aziz milletimin aziz şehitlerini rahmetle anıyoruz.
ATAM ışıklar içinde uyu ruhun şad olsun.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ebediyete intikalinin 83’nci yıldönümünde, içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelik türlü entrikaların sergilenmekte olduğu çok zor bir dönemde rahmetle aniyoruz
Atatürk’ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır. Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir. Ruhu şad olsun.
Ufukta bir ışık belirdi 10 Kasım sabahında , güneş doğmuyor , hava karanlık sokaklar ıssız ağlıyor Anadolu
Atatürk’ü anlamak onun benimsediği düşünceleri uygulamakla olur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu yeni bir devre geçişin imzasıdır. Ülkenin her karışı yabancılar tarafından kuşatılmış iken özgürlüğüne düşkün Türk milletine liderlik yapan Atatürk, milletimizin tutsak yaşayamayacağını bilerek öncülük yapıp ülkemizi mucize bir şekilde bağımsızlığına kavuşturmuştur.
Atatürk devrimleri günümüzde bir çok ülkede temsil sayılır. Bağımsızlığını kazanamamış bir çok ülkeye Atatürk devrimleri, örnek teşkil etmiştir. Bu sayede görülüyor ki Atatürk uluslararası bir dünya görüşünün sahibidir.
10 Kasım 2021 Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümüdür. Hayatını vatanının bağımsızlığına adayan, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanlığını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 83 yıl önce 10 Kasım 1938’de, saat dokuzu beş geçe milletine veda etti.
ATATÜRK’ÜN NAAŞI 10 KASIM 1953’TE ANITKABİR’E NAKLEDİLDİ
Atatürk’ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Dolmabahçe Sarayı büyük tören salonunda bir katafalk üzerine yerleştirilerek 3 gün süreyle milletin ziyaretine bırakıldı.
Cenaze, daha sonra 20 Kasım 1938’de Ankara’ya getirildi ve 21 Kasım 1938’de büyük törenle Etnografya Müzesi’ndeki geçici kabrine konuldu. Cenaze törenine bütün dünya devletleri özel temsilciler gönderdi. Törende, Çanakkale’de ve diğer muharebelerde Atatürk’e karşı savaşmış yabancı generaller de yer aldı.
Atatürk’ün naaşı, ölümünün 15’inci yılı olan 10 Kasım 1953’te Anıtkabir’e nakledildi
“Benim naciz vücudum birgün elbet toprak olacaktır.
Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
RUHUN ŞAD OLSUN ATAM RAHAT UYU
AÇTIĞIN YOLDA GÖSTERDİĞİN ÜLKÜDE HİÇ DURMADAN YÜRÜYECEĞİMİZE AND İCERİZ
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE…
Gazeteci – YAZAR
Hayrettin BULUT