enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2721
EURO
37,1868
ALTIN
2.981,35
BIST
9.051,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C

Artık son tüketim tarihi yazmayacak

Artık son tüketim tarihi yazmayacak
A+
A-

Neredeyse her yediğimiz yemeğe katılan yumurtada yeni düzenleme yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği’nde gıda güvenilirliğinin temini, tüketicinin yanıltılmasının önlenerek menfaatlerinin korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla güncellenecek. Yumurtaların üzerinde artık son tüketim tarihi yazmayacak. Bunun yerine yumurtanın raf ömrü için “tavsiye edilen tüketim tarihi” belirtilecek. Bu düzenlemeyle israfın önüne geçilecek.

TAVSİYE EDİLEN TÜKETİM TARİHİ NEDİR?

Peki, son tüketim tarihi ile tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki fark ne? Son tüketim tarihi, kolay bozulabilen ve bu nedenle insan sağlığı açısından kısa süre içinde tehlike oluşturması muhtemel olan gıdaların tüketilebileceği son tarihi ifade ediyor. Tavsiye edilen tüketim tarihi ise uygun şekilde muhafaza edildiğinde gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarih. Bu tarih, son tüketim tarihinden farklı olarak gıdanın tazelik, tat, aroma gibi duyusal özelliklerine dayanarak belirleniyor.